Helemaal zat van grasmaaien? Krijg je je grasveld niet mooi? Wil je graag een onderhoudsvrije tuin? Het aanleggen van kunstgras is een goede optie. Kunstgras heeft verschillende voordelen ten opzichte van echt gras. Zo hoef je het nooit te maaien of te verticuteren. Bovendien ziet kunstgras er altijd mooi uit, maar wat kost het aanleggen van kunstgras eigenlijk?

Graszoden zijn kant-en-klare rollen gras. Een gazon leg je op twee manier aan: met graszoden of door het zaaien van je tuingras. Graszoden zijn iets minder fijn voor de portemonnee, maar ze zijn nog steeds betaalbaar. Het is bovendien een stuk makkelijker, sneller en je hebt meteen een mooi resultaat. Zaaien vergt veel geduld. Daarnaast loop je met graszoden geen risico dat de wind of vogels je gazon verpesten en onkruid krijgt bijna geen kans. Graszoden kun je in principe het hele jaar aanleggen, behalve als het vriest of sneeuwt. Ook bij extreme hitte en heel droog weer is het niet aan te raden.

De meeste mensen kiezen er dus voor om hun gazon aan te laten leggen door een professional. Het laten leggen van kunstgras bestaat uit verschillende onderdelen. De meeste bedrijven rekenen een prijs per onderdeel, zodat je bepaalde delen zelf kunt doen. De verschillende onderdelen van het laten leggen van kunstgras brengen ongeveer de volgende kosten met zich mee:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *