De herfst is volop in gang, wat betekent dat de natuur over niet al te lange tijd zijn kleur verliest. Niet alleen de bomen raken kaal, ook het gras verliest haar groene kleur. De laatste jaren is me juist in deze tijd van het jaar opgevallen dat er steeds meer mensen kiezen voor kunstgras. In dit artikel lees je de nieuwste trends op het gebied van kunstgras.

Ik moet sowieso voor kunstgras kiezen omdat ik het dus op het dakterras wil leggen. Echt gras is dan al geen optie. Maar daarnaast denk ik dat ik groene vingers heb, maar blijk ik deze niet te hebben. Zo zijn er kortgeleden twee van mijn cactussen overleden… Ik bedoel, wie kan er nou een cactus laten doodgaan? Ik dus! Helaas weet ik nog niet wat de oorzaak geweest is… teveel water, te weinig water, te weinig licht… Maar ik ben dus tot de conclusie gekomen dat ik geen groene vingers heb.

Niet onbelangrijk is de ondergrond van het kunstgazon. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Waaronder de foam valdempende ondergrond. Ideaal voor een tuin waar kinderen in spelen. Ook dakterrassen en balkons kunnen deze ondergrond gebruiken. Hij is namelijk waterdoorlatend en egaliseert de ondergrond. Een perfecte ondergrond dus voor onder de speeltoestellen in de tuin.

Maar heb jij wel een tuin en net als ik van die enorm groene vingers, dan kan kunstgras ook een ideale oplossing voor jou zijn! Je hebt dan altijd mooi groen gras, wat er strak in ligt. Nooit meer kantjes maaien, of extra graszaad strooien omdat het gras niet meer zo groen is. En daarnaast is het ook gewoon lekker zacht om op te lopen of op te liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.